Beeldende kunst en bronzen beelden

ARTE DESIGNO - Beeldende kunst en bronzen beelden 

Onze collectie 'Beeldende kunst en bronzen beelden' bestaat uit grote vrijstaande vloerobjecten, maar ook uit kleinere beelden van brons en is voor het merendeel erg betaalbaar voor zijn uitmuntende kwaliteit.

Ruime keuze uit relatiesculpturen

Bovendien hebben we een ruime keuze in relatiesculpturen van brons met een basis van tin, veelal op natuurstenen blokje en hierdoor ook zeer betaalbaar. De sculpturen zijn in diverse groottes, waarvan de symboliek de vormgeving heeft bepaald, naar de visie van de Nederlandse ontwerper Ger van Tankeren. Het zijn geliefde items voor persoonlijke en zakelijke relaties, waarbij de keuze nog groter is dan het aanbod wat wij op voorraad hebben. Veelal biedt Ger van Tankeren, gedreven kunstenaar op dit gebied, dus een gewenst relatiegeschenk, ook voor uw situatie.

Vrijstaande vloerobjecten voor binnen én buiten

De grote vrijstaande vloerobjecten zijn van Artisan House, een vermaarde Amerikaanse gallery, waarvan eveneens onze uitgebreide collectie wandobjecten. Diverse sculpturen zijn eveneens geschikt voor plaatsing buiten, ware blikvangers voor in uw tuin. De vormgeving van de beeldende kunst is voornamelijk abstract, in uiteenlopend materiaalgebruik en finishing. Ook zijn er kleinere tafelmodellen, abstracte sculpturen die overigens alleen geschikt zijn voor binnen. 

Bronzen beelden in moderne en klassieke vormgeving

In de collectie bronzen beelden van Erik Willems alsmede Ben Wouters zijn de items vrijstaand of al op een natuurstenen sokkel gemonteerd, waardoor deze alleen op die wijze verkocht worden. Alle bronzen beelden kunnen eveneens in de tuin geplaatst. Deze zullen in de loop van de tijd wat matter gaan worden of wat groenachtiger door een natuurlijk oxidatieproces en worden volgens kenners alleen maar mooier door de tijd heen. Deze beeldende kunst collectie van Erik Willems is voornamelijk abstract te noemen, terwijl Ben Wouters zich wat meer op het klassieke genre richt, waarbij een natuurgetrouwe replica van de beroemde denker van August Rodin een mooi voorbeeld is.

Relatiesculpturen in brons met witte steen

De relatiesculpturen van Luïse Kött-Gärtner zijn evenzo helemaal gemaakt van brons met toevoegingen van een witte steensubstantie, waarop de bronzen figuurtjes gesitueerd zijn. De symboliek achter de sculpturen is duidelijk zichtbaar vastgelegd door de Duitse kunstenares. De fijne, ietwat grillig handgevormde beeldjes zijn evenzo mooie items voor persoonlijke alsook zakelijke relaties, de beelden lijn is qua diversiteit enigszins beperkt t.o.v. de sculpturen collectie van Ger van Tankeren.