• Beeld Andriy Petrovskiy - 'torso vrouw' met bronskleurig gedeelte - HxBxD 37x10x10 cm € 439,-
  • Petrovskiy - karaffen 'man en vrouw' HxBxD 50x20x14 cm € 399,- / 38x20x12 cm € 349,- / set € 748,- voor € 698,-
  • Beeld - Andriy Petrovskiy - 'abstract persoon' in amber getint glas - HxBxD 56x10x10 cm € 429,- incl. sokkel
  • Beeld - Stanislow Borowski - 'soldaat' in mat glas - HxBxD 37x18x10 cm € 479,-
  • Sculptuur/vaas - Glassious - aluminium/glas -  'Kinisis man/vrouw' HxBxD 50x30x10 cm van € 995,- voor € 795,-
  • Sculptuur/schaal - Glassious - aluminium/glas -  'Kinisis man/vrouw' LxBxH 70x40x22 cm van € 995,- voor € 795,-

Klik foto voor een vergroting

 

Petrovskiy e.a. beeldende kunst in vernuftige glastechnieken 

Glaskunstenaar Andriy Petrovskiy uit Lviv, Oekraïne, maakt gebruik van diverse glastechnieken, maar past met name de techniek van het vrije glasblazen toe. Hierbij gebruik makend van diverse materialen zoals metaaloxides of natuursteen om bepaalde kleureffecten in het glas te bewerkstelligen, hetgeen weer een harmonieus samenspel moet zijn met licht. 

De mens, een geliefd thema

De mens in al zijn facetten is een geliefd thema. Kleine vrouwelijke torso's of grote neutrale personen worden op relaxte wijze neergezet. Vormgeving varieert van abstract tot in detail uitgewerkte glasobjecten, die met grote passie en gevoel voor humor worden neergezet. 

Bronnen van inspiratie

Inspiratiebronnen van Andriy zijn het oude Egypte met zijn antieke sculpturen en keramiek, maar ook kunstenaars Klimt, Ville en Matisse.

Inmiddels heeft de glaskunstenaar al vele exposities in binnen- en buitenland met succes afgerond.

 

Stanislow Borowski van vermaarde glasstudio Borowski

De Poolse glasstudio Borowski werd opgericht in 1990 door Stanislow Borowski. De unieke glasobjecten van zijn hand vinden zijn weg naar vele galerieën, musea en private collecties over de gehele wereld.

Sinds 1993 wordt de glasstudio voortgezet door Stanislow's drie zonen Wiktor, Pawel en Stani Jan, die het talent alsmede de creativiteit onbetwist geërfd hebben van vader. 

Borowski glasdesign, een statement 

Tot op heden maken de drie broers een statement met hun eigen unieke ontwerpen, die zich qua techniek, design en kleurgebruik duidelijk onderscheiden in decoratief alsook functioneel opzicht, hetgeen wereldwijd gewaardeerd wordt.

 

Glassious, glaskunst uit Athene van Nicolas Nafpliotis

Oprichter van Glassious, Nafpliotis, zet de toon met een hoogwaardige glaskunstlijn, in decoratief alsook kwalitatief opzicht, die zelfs geschikt is in de foodsector. Grensverleggend bezig zijn in de traditionele techniek van het gesmolten glas met toevoegingen van metaal, aluminium met name, en hout.

Inspiratiebron glasobjecten

Hierbij neemt men de harmonie van de natuur als inspiratiebron, het leven, de oceaan, de bossen en al wat leeft, maar ook de Goden en musen van de Griekse mythologie. Het idee achter Glassious:'Het licht dat elke dag stroomt door het glas, van vele eeuwen kunst en beschaving, voegt iets van waarde toe aan de ruimte, waar het glas zich bevindt'.

Een bundeling van expertise

Glaskunstenaar Winfried Dahm en kunstenaar Jacek Skaza, die de aluminium beelden ontwerpt, hebben elkaar gevonden in de Glassious-lijn en zetten hiermee een uniek product neer, waar Griekenland trots op mag zijn.