• Glaskunst - rond object met prachtig reliëf in het hart - zwart metalen statief - Andriy Petrovskiy (verkocht)
 • Glasobject Andriy Petrovskiy - 'torso vrouw' met bronskleurig gedeelte - HxBxD 37x10x10 cm € 439,-
 • Glaskunst - Glassious - aluminium/glas - vaas 'Kinisis man/vrouw' HxBxD 50x30x10 cm van € 995,- voor € 795,-
 • Glaskunst - Glassious - aluminium/glas - schaal 'Kinisis man/vrouw' LxBxH 70x40x22 cm van € 995,- voor € 795,-
 • Glaskunst - A. Petrovskiy - 'abstract persoon' in amber getint glas - HxBxD 56x10x10 cm € 429,- incl. sokkel
 • Glasobjecten van Andriy Petrovskiy zijn prachtige werken in modern en klassiek interieur ...
 • Glaskunst - vaas in gelaagd glas - Mihai Topescu - HxBxD 34x9x9 cm € 299,-
 • Glasobject - vaas in dik gelaagd glas - Mihai Topescu - HxBxD 33x11x11 cm € 479,-
 • A. Petrovskiy - karaffen 'man en vrouw' HxBxD 50x20x14 cm € 399,- / 38x20x12 cm € 349,- / set € 748,- voor € 698,-
 • Glaskunstenaar Andriy Petrovskiy ...
 • Glaskunst Stanislow Borowski - 'soldaat' in mat glas - HxBxD 37x18x10 cm € 479,-
 • Stanislaw Borowski aan het werk in de glasblazerij ...
 • Glaskunst - 'sculptuur' met openingen bovenaan - Jablonski - HxBxD 37x12x10 cm € 479,-
 • Glasobject in 'íjzige' glastechniek - 'Predator hunts prey' - LxHxD 27x19x5 cm € 379,- glaskunstenaar onbekend
 • Mond geblazen, handgemaakt glas kent vele bewerkingen ...

Klik foto voor een vergroting

Andriy Petrovskiy, de top van glaskunst uit Lviv, Oekraïne

Gebruikte technieken

De glaskunstenaar maakt gebruik van diverse technieken, maar past met name de traditionele techniek van het vrije glasblazen toe. Om decoratieve gewenste kleureffecten in het glas te bewerkstelligen worden o.a. metaaloxides of natuursteen toegevoegd.

Inspiratiebronnen

Inspiratiebronnen van Andriy zijn het oude Egypte met zijn antieke sculpturen en keramiek, maar ook zijn favoriete kunstenaars Klimt, Ville en Matisse. Andriy heeft inmiddels een hele staat van verdiensten, met succesvol afgeronde exposities in binnen- en buitenland en behoort tot de beste glaskunstenaars van de Oekraïne.

 

Stanislow Borowski - oprichter van Glass Studio Borowski

Glasstudio Borowski werd opgericht in 1990 door Stanislow Borowski in Polen, glaskunstenaar met inmiddels internationale bekendheid.

Zijn unieke stijl van glassculpturen en objecten vindt zijn weg naar vele galerieën, musea en private collecties over de gehele wereld.

Voortzetting galerie Borowski 

Sinds 1993 wordt de galerie voortgezet door Stanilow's drie zonen Wiktor, Pawel en Stani Jan, die onbetwist vader's talent en creativiteit hebben mee gekregen.

Unieke stijl in glaskunst

Tot op heden ten dage worden door de drie broers de meest prachtige, decoratieve én functionele, glaskunstwerken geproduceerd, in de meest fraaie kleuren en unieke stijl, die wereldwijd wordt gewaardeerd.

 

Mihai Topescu - grootmeester in glaskunst

De Roemeense gerenommeerde glaskunstenaar Mihai Topescu behoort tot een van de meest bijzondere grootmeesters in de glaskunst. Hij beheerst als geen ander de zeer moeilijke techniek van gelaagd glas, waarbij meerdere glaslagen in een kunstzinnig glasobject verwerkt zijn.

Unica in gelaagd glas

Erg bijzonder, want de lagen glas kunnen al snel spanning op het glas creëren, waarbij Mihai de glaskunst techniek als geen ander beheerst dit te voorkomen, met als resultaat topitems in fijn of grover gelaagd glasdesign.

Biografie

Mihai, geboren in 1956 in Ticlenie Roemenië, studeerde aan de Fine Arts 'L. Andreescu' te Cluj, zijn geboorteland, nadien aan de kunstacademie Baden te Wenen in Oostenrijk.

Expressief en sculpturaal

Al experimenterend en grensverleggend in de glaskunst komen sinds de beginjaren '80 de meest uiteenlopende werkstukken van zijn hand, waarbij ook combinaties met andere materialen zoals metaal, hout en steen meer expressie geven aan het glas zelf en de sculpturale vormgeving van de glaskunstwerken benadrukken.

Topescu woont in de stad Targu-Jiu, maar zijn kleurgebruik is deels relaterend aan de textiele volkskunst van Oltenia, zijn geboorteregio, evenzo in fel modern kleurgebruik.

In de beginjaren was de vormgeving van zijn glaskunstwerken geometrisch en abstract, na een ommezwaai naar een natuurlijke vormgeving in dik gekleurd glas, in combinaties, relaterend naar bewerkte stenen uit de natuur.

Inspiratiebron

Inspiratiebron voor zijn werken is onbetwist Constantin Brancusi, met zijn monumentaal, sculpturaal ensemble o.a. zijn 'Endless Column', waar de stad Targu-Jiu zijn bekendheid aan dankt.

Zijn diepe respect voor de natuur in combinatie met zijn specifieke materiaalkeuze, zijn humoristische en speelse natuurlijke inslag, kenmerkend voor nieuwe figuratieve, expressionistische 'VIP-serie's voor haar en hem', maakte van Mihai plots een beroemd glaskunstenaar.

De toon voor toekomstig, gestylleerd glasdesign was hiermee gezet .....

Kenmerken meest recente glaskunstwerken

Veelvuldige herhaling van dezelfde vormen, primitieve en moderne vormen in gestylleerde optiek, zijn kenmerkend voor zijn meest recente werken in glas, deels met een neo-expressionistische inslag, waarbij zijn katholieke geloof evenzo van grote invloed is.

Vele grote onderscheidingen voor groots vakmanschap

Over de gehele wereld heeft Mihai Topescu exposities op zijn naam staan en vele grote onderscheidingen, medailles en eerste prijzen mogen ontvangen o.a. de 1e prijs voor glasdesign van het Romanian Ministry of Industrie en een zilveren medaille van 'The American Interfaith Institute' in Philadelphia.

 

Adam Jablonski Art Glass

Poolse glaskunstenaar Adam Jablonski maakt sinds 1952 verbluffende glaskunstwerken.

Als glaskunstenaar bezit hij over verschillende patenten m.b.t. diverse glastechnieken o.a. het verenigen van mond geblazen glas met daar in verwerkt metaaldraden, met als resultaat verbluffende kunstzinnige glassculpturen.

Het metaal in het glas 'vangt' de lichtreflectie van het glas, een schouwspel waar je je ogen niet van af kunt houden.

Glas in ronde en wat meer organische vormgeving met een knipoog naar de Art Deco en Art Nouveau periode is weer een andere werkwijze, waarbij kleurgebruik harmonieus op elkaar is afgestemd.

Glaskunstenaar met verbluffende vernieuwde glaskunsttechnieken

Adam's glaskunstwerken zijn in vele musea en galerieën ten toon gesteld o.a. het beroemde Corning Museum of Glass in Amerika.

Niet alleen is hij een glaskunstenaar van grote wereldklasse, ook is hij vernieuwend instructeur geweest in de glastechnieken, waarbij hij zijn eigen school in de glaskunsten oprichtte, alwaar hij vele glaskunstenaars baanbrekende glastechnieken bij bracht.

Inmiddels op leeftijd heeft hij het glasambt weerlegd, maar zijn geliefde werken blijven in prijs stijgen.