Klik op foto voor informatie
  • Moderne glaskunst met kunstwerken 'Saamhorigheid, liefde, verbondenheid' ... (niet meer leverbaar)
  • Mooi glas met bijzondere beelden in prachtige primaire kleuren en fijn geborsteld rvs ... (niet meer leverbaar)
  • Moderne kunst - te personaliseren beelden 'Verbondenheid' op holle sokkel (niet meer leverbaar)
  • Glaskunstenaar Witold Sliwinski, gedreven en geprezen vakman ...

Klik foto voor een vergroting

 

Glaskunst 'Saamhorigheid' in abstracte, te personaliseren, vormgeving

Deze abstracte relatiesculpturen van kleurrijk glas komen vanuit de designershand van gerenommeerd Pools glaskunstenaar Witold Sliwinski.

De prachtige vormgeving die staat voor 'Saamhorigheid, verbondenheid' geeft op abstracte kunstzinnige wijze de intermenselijke, intiemere relatie weer.

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een strakke sokkel van geslepen transparant glas in anthraciet ofwel een sokkel in gekleurd glas, geheel afgestemd op de kleuren van het glassculptuur.

Laatstgenoemde bevat een reservoir in de sokkel wat het relatiesculptuur nog meer bijzonder kan maken door middel van personalisering.

Personalisering van glazen relatiesculptuur

Met personalisering van het relatiesculptuur bedoelen we dat u het glazen kunstobject van een persoonlijke 'note' kunt voorzien.

Letterlijk in de vorm van een prachtig gedichtje wat u in de sokkel kunt plaatsen alvorens u het als cadeau aan iemand speciaal geeft.

Of bijv. als u iemand ten huwelijk wil vragen, de verlovingsringen in het reservoir erbij aanbiedt. Als u niet makkelijk de juiste woorden kan vinden, is dit natuurlijk een speciale wijze van vragen, waarbij woorden overbodig zijn.

Mogelijkheden zijn legio wat dat betreft. De relatie-objecten zijn ook uitermate geschikt om op symbolische wijze een beetje as te bewaren van een geliefde ofwel een andere tastbare herinnering van een dierbare.

Witold Sliwinski, gedreven glaskunstenaar in hart en nieren 

Witold Sliwinski werd geboren op 24 februari 1963. Van jongs afaan is hij geïnteresseerd in plastic vormen.

Hij studeerde af aan de High School of Fine Arts op de Piast Place op gebied van nutsvormen. Nadien volgde hij een opleiding fotografische kunsten in Krasta. Hij was een bevriende leerling van de beeldhouwer Wladyslaw Kandefer, maar zijn vader, Adam, was zijn mentor, een professional die alles wist van metalen. Hij kocht zijn zoon de eerste computer ter innovatie, ontwikkeling en modernisering van nieuwe werkmethoden.

Ter realisering van zijn vele ideeën startte hij na enige tijd, in het jaar 1990, met meerdere werknemers zijn bedrijf 'Decor', te samen met zijn vrouw.

In eerste instantie zich richtend op beeldjes en reclame gadgets, waarbij hij ook voor prominenten in Europa o.a. Prins Charles en Kamil Stoch, in opdracht heeft gewerkt. 

Fascinatie voor glas in combinatie met andere materialen

Vanaf 1996 raakte hij steeds meer gefascineerd in glas, materie en technologie en gaat deze substantie combineren met andere materialen zoals steen, metaal, brons, hout en gewapend staal.

Hierdoor ontstonden interessante artistieke effecten, waarbij hij zich liet inspireren door schijnbaar gewone dingen zoals een schroef, een draagkogel, een steen uit de rivier of een stuk glasafval. Voor velen is zijn werk een beheersing van de vorm.

In de loop der tijd zijn diverse cycli te bemerken van verschillende stijlen. In het begin creëerde hij veelal traditionele vormen met een klassieke afstamming en ingetogen versiering die over is gegaan naar een decoratieve en sculpturale vormgeving.

Vele succesvolle exposities en lovende onderscheidingen 

Sinds zijn eerste tentoonstelling plaatsvond in 2004 in het Regionaal Huis van Cultuur in Krasta heeft hij met veel succes en lovende onderscheidingen vele exposities afgerond.

Niet alleen in Polen, maar ook in o.a. Frankfurt, New York, Las Vegas, Brussel, Leipzig en Poznan.

Witold behoorde tot de Vereniging van kunstenaars van "Poolse Toegepaste Kunst", een vereniging die professionele kunstenaars, ontwerpers en architecten samenbrengt.

Meerdere grote kunstwerken van staal en glas sieren openbare ruimtes en pleinen in Polen. 

Beeldhouwer in moderne artistieke vormen met glas ...

Helaas is 'onze' kunstenaar en beeldhouwer in moderne artistieke vormen op 3 november 2020, veel te vroeg op 57-jarige leeftijd, overleden na een ernstige ziekte. 

Witold bruiste nog van de vele ideeën en creativiteit, in navolging van de prachtige ontwerpen van zijn designershand, die gelukkig alsnog door zijn medewerkers gerealiseerd gaan worden.

Zijn vrouw zet zijn levenswerk voort met een kleiner team, die al die jaren met Witold hebben samengewerkt en elkaar perfect aanvoelen.

Hierdoor kunnen we hopelijk nog lang genieten van het prachtige werk van deze integere kunstenaar en mooi, gepassioneerd mens met gevoel voor humor en levensvreugde.