Klik op foto voor informatie
  • Uniek glas - kunst beeldje 'Samen, verbonden zijn' met rvs / messing - Sliwinski - HxBxD 23x12x7 cm € 259,-
  • Dit uniek glazen beeld in modern kleurgebruik en holle sokkel bevat luxueuze details in rvs en mat messing
  • Glaskunstenaar Witold Sliwinski, vermaard door prachtige creaties ...

Klik foto voor een vergroting

 

Prachtige glazen beelden mbt 'Verbondenheid'

Deze prachtige glazen beelden van Witold Sliwinski, prominent glaskunstenaar uit Polen, zijn bijzonder en uniek qua vormgeving alsmede kleurrijk in alle opzichten.

Stuk voor stuk zijn dit stijlvolle glazen relatie-objecten in combinatie met fijn geborsteld rvs en geborsteld mat messing.

De sokkels zijn evenzo van strak geslepen transparant glas in anthraciet kleur. Een gedeelte van de sokkels van deze glascollectie is uitgevoerd in gekleurd glas, passend bij het relatie-object, waarbij de sokkel hol is.

Dit heeft een belangrijke reden.

Gepersonaliseerde relatie-objecten met reservoir

De speciaal voor ons ontworpen glascollectie bestaat dus deels uit glazen relatie-objecten, die een reservoir bevatten in de sokkel, waardoor ze gepersonaliseerd kunnen worden voor belangrijke aangelegenheden en levensgebeurtenissen.

Bijzondere gebaren worden nog meer bijzonder als u het kunstobject personaliseert ...!

U kunt bijv. het reservoir voorzien van een mooi persoonlijk gedicht of uw geliefde ten huwelijk vragen met de verlovingsringen in het reservoir, waarbij woorden overbodig zijn, als u zelf niet zo goed met woordkeuze bent. 

De relatie-objecten zijn ook zeer geschikt voor symbolische asbewaring van een geliefde of voor een andere tastbare herinnering van een dierbare.

Witold Sliwinski, grootmeester in Poolse moderne glaskunst

Glaskunstenaar Witold Sliwinski, geboren in 1963 in Polen, is afgestudeerd aan de Staatsmiddelbare School voor Beeldende Kunsten, waarna hij afstudeerde aan de Fotografische Studio te Krosno.

In eerste instantie heeft hij zich al ruimschoots verdienstelijk gemaakt door grafisch werk te ontwerpen voor verschillende bedrijven.

Lid van Polish Artist Union

Witold sluit zich aan bij de Polish Artist Union en raakt al snel gefascineerd door glas.

Door nieuwsgierigheid gedreven zoekt hij zijn eigen weg in de glaskunst.

En slaagt erin om een heel scala aan bewerkingsmogelijkheden van glas ondergeschikt te maken aan de geïnspireerde vorm van zijn glassculpturen.

Prachtig glas met metaal, steen of hout 

De kunstenaar experimenteert graag op grensverleggende wijze.

Witold Sliwinski combineert glas meestal met verschillende materialen, zoals metaal, steen of hout hetgeen telkens weer een verrassend resultaat oplevert.

De vormgeving van zijn glaskunstwerken is bovendien sterk uiteenlopend en varieert van abstract tot figuratief.

Dit getuigt van een sterke verbeeldingskracht en ontwerpersgeest.

Zeer geslaagde competities als winnaar

Hij participeerde aan verschillende wedstrijden in de glaskunst en maakte furore als glorieuze winnaar van de competitie.

De glazen beelden van zijn hand vinden al geruime tijd hun weg naar musea en galerijen in Polen en andere landen.

Ook maakte hij voor diverse gerenommerde bedrijven in Europa, zoals L'Oreal, Michelin en Volkswagen, diverse reclame gadgets van glas en glas met metaal.

Meerdere grote kunstobjecten van metaal en glas met metaal sieren menig plein en plantsoen in Polen, door opdrachten van de Overheid. 

Onze kunstenaar Witold ... nog bruisend en volop in het leven staande ...

Helaas moeten wij u mededelen dat 'onze' kunstenaar Witold Sliwinski aan de gevolgen van een ernstige ziekte overleden is op 3 november 2020 op 57-jarige leeftijd.

Witold was een man vol passie voor zijn werk, gevoelig en gedreven, en bruiste nog van de ideeën en creativiteit.

Altijd bescheiden en integer, vol humor en levensvreugde ...

We zullen hem missen, maar gelukkig had Witold een gedreven team om zich heen opgebouwd van vaklieden die zijn levenswerk voortzetten onder leiding van zijn vrouw, die hem altijd heeft bijgestaan in zijn bedrijfsactiviteiten.

Voor zijn ziekte heeft hij voor ons nog meerdere ontwerpen gemaakt, die nog uitgevoerd gaan worden door deze vaklieden en zijn weg nog gaan vinden naar Heythuysen.