Gedenkobjecten en urnen

 

 

ARTE MEMORIA - 'Urnen en gedenkobjecten' in glas, brons e.a.

Met liefde presenteren wij "ARTE MEMORIA', onze bijzondere en unieke kunstzinnige afdeling 'Urnen en gedenkobjecten', als onderdeel van ARTE DESIGNO.

De collectie bevat prachtige 'gewone' kunstobjecten in glas, brons of anderszins, voorzien van grote of kleine reservoirs, die met liefde en toewijding gemaakt zijn, door diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Dit, om u tijdens uw verwerkingsproces, bij het verlies van uw dierbare steun te kunnen bieden.

Alle urnen en gedenkobjecten doen bovendien GEENSZINS vermoeden dat het urnen of gedenkobjecten zijn ..., hetgeen de collectie wel heel bijzonder maakt ...!!!

Gedenk-urncollectie met 'hemelsbreed' verschil ...

Met een wereld van verschil oftewel een 'hemelsbreed' verschil onderscheidt zich onze bijzondere en unieke kunstzinnige gedenkcollectie zich van het veelal sobere aanbod in het algemeen en zal de collectie menigeen beroeren.

Deze omvat grote en kleine kunstwerken voor volwassenen, kinderen, evenzo het ongeboren kind, alsmede voor geliefde huisdieren, die overleden zijn, die het 'normale' aanbod urnen en gedenkobjecten vér achter zich laten en op passende wijze integreren in uw persoonlijke interieur.

De gedachte achter de 'geboorte' van het kunstzinnig gedenkobject

Alhoewel we al langer enkele kunstzinnige items in ons assortiment hadden op dit gebied is het ontstaan van deze unieke, grotere afdeling gedenktekens in een stroomversnelling gekomen, doordat we er gewoonweg niet meer omheen konden.

Steeds vaker werden we geconfronteerd met mensen, die dierbare naasten hadden verloren en zoekende waren tijdens hun rouwproces naar gedenkobjecten, die ze steun konden bieden en waar ze kracht uit konden putten tijdens dit ingrijpende verwerkingsproces, hetgeen ze niet konden vinden in het reguliere aanbod. Soms zelfs al jaren op zoek waren ...

Onze collectie urnen en gedenkobjecten ... emotie in kunst

In het verlengde van onze kunstafdeling is onze afdeling ARTE MEMORIA ontstaan, waarbij, andersom, emoties in kunst vastgelegd zijn en kunnen worden aangevuld met persoonlijke 'emoties', doordat bijna elk gedenkobject ofwel (mini) gedenk-urn de mogelijkheid biedt persoonlijke, dierbare, tastbare herinneringen toe te voegen.

Ook dit maakt onze unieke gedenkafdeling erg bijzonder, naast de verrassende objecten, die mooi integreren in uw interieur, zonder dat u een gedenkobject of urn ziet staan, maar gewoon een prachtig kunstwerk, dat gevoelsmatig dicht bij de overledene staat, maar ook écht bij u past.

Persoonlijke, individuele wensen

Door de samenwerking met kunstenaars kunnen we altijd kijken of uw ideeën te realiseren zijn via ons of dat wij u doorsturen naar een bepaalde kunstenaar, die in overleg met u, uw wensen vertaald in een persoonlijk uniek gedenkobject.

Een 'lichtpuntje' in sombere tijden.....

Met onze nieuwe afdeling 'ARTE MEMORIA Urnen en gedenkobjecten'' hopen we écht iets te kunnen betekenen voor mensen in een ingrijpend rouwproces.

Ook op afspraak

Wij nemen dan ook graag de tijd voor u, en bieden eenieder, die daaraan behoefte heeft, de mogelijkheid op afspraak te komen.

Voor onze 'gewone' openingstijden, dat u zonder afspraak kunt komen, verwijzen wij u naar onze pagina 'openingstijden'.

Hart onder de riem.....

Kent u iemand die ondersteuning hard nodig heeft, een hart onder de riem, omdat deze persoon in een rouwproces zit of anderszins, is het wellicht een tip, om eens op onze afdeling ARTE MEMORIA een kijkje te komen nemen voor een klein 'opbeurend' gedenkteken.

Een hart, vlinder, waxinelichthouder of anderszins kan misschien wel een wonder verrichten ter verwerking. Ook zonder woorden ...!