Moderne Kunst & design 

Kunstobjecten van glas, brons, metaal, rvs, koper en aluminium

Onze collectie moderne kunst & design bestaat uit kleine alsook grote kunstobjecten van glas, brons en metaal zoals rvs, koper en aluminium, in diverse prijsklassen.

We streven hierbij ten alle tijde naar 'design van de bovenste plank', in topkwaliteit. Ons motto is tenslotte:"Iedereen heeft recht op woongenot".

Kunst is een relatief begrip. Mooie kunst hoeft per definitie ook niet erg duur te zijn, als het maar een gevoelige snaar raakt, iemand beroerd of zelfs ontroerd! 

Dan is het beoogde doel bereikt voor de kunstenaar én voor ons ...!

Bijzondere en moderne betaalbare kunst, voor elk wat wils ...

Voor kunstbegrippen is onze moderne kunst-collectie merendeels betaalbaar tot zeer betaalbaar.

We streven hier naar, alsmede naar een collectie bijzondere kunstobjecten in diverse interieurstijlen, voor jong en oud, in de persoonlijke alsook zakelijke relatiesfeer.

Onze kunstcollectie bevat unieke moderne kunstwerken zog. unica, in diverse prijsstellingen, maar ook moderne kunstobjecten, waarvan meerdere exemplaren, op bestelling, geheel met de hand worden vervaardigd.

Hierdoor zijn er natuurlijk ook verschillen, waardoor u in feite toch ook weer een uniek kunstwerk heeft, die we onder de noemer semi-unica plaatsen.

Moderne glaskunst - beelden, sculpturen, vazen en sierschalen

Inmiddels is onze collectie moderne glaskunst, die ongeveer 80% van ons kunstaanbod uitmaakt, uitgegroeid naar de mooiste en grootste collectie glaskunst van Zuid-Nederland.

Hier in Heythuysen kunt u glasobjecten aanschouwen vanuit 25 verschillende glasateliers, met nog meer glaskunstenaars, in uiteenlopende vormgeving, kleurgebruik en glastechnieken.

Een oogstrelende unieke glaskunst-collectie, waaruit u een keuze kunt maken uit moderne exclusieve glasobjecten, groot of klein, abstract of figuratief, waaronder Eratini uit Griekenland en Ozzaro glasstudio uit Tsjechië.

Maar ook van een viertal gerenommeerde glaskunstenaars uit Polen zoals Witold Sliwinski, Monika Rubaniuk, Gregorz Staniszewski en Katarzyna Karbownik.

En verder uit een zeer betaalbare collectie glaskunstwerken, zoals de prachtige tulpen van glas van Loranto en mooie glazen druppels in allerlei kleuren van Ozzaro glaskunst. 'Voor elk wat wils' is tenslotte onze doelstelling.

Van bepaalde glaskunstenaars kunnen zelfs de prachtige glazen kunstwerken buiten worden geplaatst zoals van Gerardo Cardinale en Ellen Janssen.

Voor een impressie verwijzen wij u naar onze uitgebreide rubriek 'Glaskunst'.

Exclusieve en moderne 3D wandkunst van metaal en glas

Verder bestaat onze moderne kunstcollectie uit een groot(s) aanbod exclusieve 3D wandkunst van C. Jeré by Artisan House in verrassende designs.

Veelal grote moderne wandsculpturen van koper, rvs en aluminium, zeer ruimtelijk werkend, doordat ze open zijn qua vormgeving en de wand deels zichtbaar blijft. Kleurgebruik en vormen zijn zeer uiteenlopend.

Artisan House biedt prachtige abstracte wandobjecten, maar ook figuratieve wandkunst, waardoor voor elk soort interieur een passend wandsculptuur te plaatsen is.

Alle metalen kunstobjecten voor de wand van C. Jeré by Artisan House zijn gesigneerd, voorzien van certificaat en in beperkte oplage leverbaar.

Een ideale optie om balans te brengen in uw interieur, naast de schilderijen, die de wanden in het geheel bedekken. De wandobjecten van deze Amerikaanse kunstgalerie werken zeer ruimtelijk door de openingen in de sculpturen van metaal.

Onze glaskunst voor de wand bestaat uit unieke kunstobjecten van glaskunstenaars uit binnen- en buitenland, eveneens voorzien van signatuur.

De glazen wandkunst is deels ook geschikt voor buiten. Glaskunstwerken als prachtige eyecatchers voor tuin en terras, verrassend en weer eens wat anders.

Voor een impressie verwijzen wij u naar onze rubriek 'Wandobjecten'.

Beeldende kunst - moderne metalen en glazen beelden

Onze collectie beeldende kunst bestaat uit grote vrijstaande beelden van metaal, brons en glas, maar ook uit kleine bronzen beelden, op of zonder een natuurstenen sokkel, voor huis én tuin.

Een ruime collectie 'bronzen' beeldjes d.w.z. verbronsd, brons op een basis van tin, zijn derhalve alleen geschikt voor binnen. De beeldjes met bronzen optiek zijn van hoge kwaliteit.

De symboliek 'verbondenheid' is prachtig uitgebeeld in vele varianten. De sculpturen zijn uitermate geschikt als gedenkobject voor de belangrijke levensgebeurtenissen in ieders leven alsook mooie relatiegeschenken.

C. Jeré by Artisan House biedt mooie moderne metalen beelden voor binnen en buiten.

Denkt u hierbij aan abstracte beelden van metaal, zoals rvs, maar ook bijv. sculpturen met meerdere vogels in andere metaalsoorten en diverse bewerkingen. Bepaalde sculpturen hebben een windvang en draaien met de wind mee. Vastzetten op een enigszins beschutte plek is desalniettemin gewenst.

Afhankelijk van de beoogde ruimte kunt u uw keuze maken uit prachtige metalen en bronzen sculpturen voor huis en tuin, waar u een statement mee maakt en die nooit zullen vervelen door de tijdloze veelal abstracte vormgeving.

Voor een impressie verwijzen wij u naar onze rubriek 'Beeldende kunst'.

Moderne kunstwerken uit binnen- en buitenland

Onze kunstcollectie bestaat uit moderne kunstwerken van diverse gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Ieder met een eigenheid aan stijl, veelal zeer kleurrijk in een abstracte vormgeving en hierdoor tijdloos en ware blikvangers voor uw interieur. Zichtbaar met hart en ziel gemaakt …

Wij nodigen u hierbij dus graag uit vrijblijvend een kijkje te komen nemen! Neemt u alvast een voorproefje en gaat u naar onze rubriek 'Kunst'.

Kunstzinnige moderne gedenk-urnen van glas en brons

Onze kunstzinnige collectie gedenk-urnen van glas en brons, onder de noemer 'ARTE MEMORIA', is een prachtige aanvulling en verlengstuk geworden van de bestaande kleurrijke kunstcollectie.

We hebben onze kunstenaars bereid gevonden toepasselijke mooie kunstobjecten te ontwerpen voor die wereld.

Moderne kunstobjecten met reservoirs, waar je geenszins een urn in herkend, waardoor ze naast een waardevolle betekenis ook van betekenisvolle waarde zijn voor het interieur.

De ruime gedenkkunst-collectie bevat mooie, veelal kleurrijke glasobjecten voor as of andere dierbare herinneringen, die op passende wijze integreren in elk interieur, waardoor het goed zal voelen en het verwerkingsproces kan bespoedigen.

En noemenswaardige asbeelden van brons die 'verbondenheid' symboliseren. Hierbij kunt u kiezen uit een mini-urn, grote en kleine urn.

Alle gedenkobjecten en urnen zijn gemaakt van glas met bronzen accenten, natuurstenen sokkels alsmede andere hoogwaardige materialen.

Een groot gedeelte biedt zelfs de mogelijkheid om deze op ledplateaus in het licht te plaatsen, hetgeen de symboliek ten goede komt. 

Voor een impressie verwijzen wij u naar onze rubriek 'gedenkobjecten en urnen' ofwel naar onze website ARTE MEMORIA