• De eerste grote ruimte bij ARTE DESIGNO met glaskunst, wandkunst, beelden en gedenkobjecten
 • Kunstgalerie ARTE DESIGNO te Heythuysen met kunstzinnige gedenkafdeling ARTE MEMORIA

Klik foto voor een vergroting

Galerie / gedenkwinkel ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA 

Het bijzondere en sfeervolle “woonhuys” c.q. kunst galerie ARTE DESIGNO met gedenkwinkel ARTE MEMORIA is gevestigd in het karakteristieke oude postkantoor in het prachtige, vriendelijke dorp genaamd Heythuysen.
 
Het dorp is hét bruisende middelpunt van de groene Gemeente Leudal met een groot uitgestrekt wandelgebied, waarin het riviertje Leudal zijn weg kronkelt door mooie bossen en uitgestrekte weiden.
 
Menigeen verbaast zich over het verrassend groot en veelzijdig winkelbestand, met de vele gezellige terrasjes en restaurantjes, zodat men een heerlijk dagje uit kan maken, volop genietend van al het moois er te zien is. En hierbij natuurlijk ook tussendoor de inwendige mens kan voorzien van een heerlijk culinair hapje of drankje met lokale lekkernijen.
 
Van oudsher is Heythuysen al een zeer bedrijvig en ondernemend dorp, bekend als “Klein Paries” (klein Parijs). Diverse authentieke panden herinneren aan een glorierijk verleden en doen qua stijl ook inderdaad denken aan Parijs.
 

"ARTE" = Kunstzinnig

“ARTE” staat voor het zeer verrassend, veelzijdig en kunstzinnig aanbod aan interieurobjecten en woonaccessoires in moderne en tijdloze vormgeving, een prachtige, zorgvuldig samengestelde kunst collectie voor jong en oud, voor elke beurs in diverse interieurstijlen, ... 'net even wat anders'.
 
Inmiddels ruim 14 jaar (sinds 3 sept. 2009) gevestigd in Heythuysen, heeft ARTE DESIGNO zich ontwikkeld tot een galeriewinkel op hoog niveau op gebied van glaskunst, wandkunst, beeldende kunst en gedenkkunst, met een groot(s) zeer gevarieerd aanbod, waarvoor menigeen graag een behoorlijke reis over heeft van Amsterdam tot Maastricht, van Groningen tot Antwerpen en Brussel.
 
Bij ARTE DESIGNO is de klant nog koning en wordt met name 'altijd op afspraak kunnen komen, ook op zondag' erg gewaardeerd door de bezoeker, die altijd wel een keuze naar wens kan maken uit de grote voorradige kunst collectie in de erg sfeervolle ambiance, waar men zich al snel 'thuis' voelt onder het genot van een kopje koffie of thee.

"DESIGNO" = ontwerp/design

“DESIGNO” wat letterlijk betekent “van de tekentafel” staat voor het design, het idee van de ontwerper en kunstenaar achter de kunstobjecten, die het heeft weten te vertalen naar de werkelijkheid. 
 
Het staat eveneens voor de expertise van eigenaresse Lilian van Stiphout-van de Kerkhof op het gebied van binnenhuisarchitectuur & interieurvormgeving, styling en kleuradvies, met inmiddels een schat aan ervaring en inlevingsvermogen m.b.t. uw woonvisie.
 
Anders gezegd, bij een geplande aankoop kan zij u ter plekke voorzien van deskundig interieuradvies, IN ELKE INTERIEURSTIJL DIE BIJ U PAST!
 

"MEMORIA" = herinneringen 

"MEMORIA" vertegenwoordigt de naam van de afdeling "Herinneringen", zog. gedenkobjecten met of zonder reservoir, voor elke gelegenheid, niet alleen voor afscheid.

ARTE MEMORIA betekent dus "Kunstzinnige herinneringen".

De grote en unieke afdeling gedenkobjecten en urnen van ARTE DESIGNO bevat 'gewone' kunstobjecten, abstracte en figuratieve beelden die met name 'Verbondenheid', 'Saamhorigheid' en 'Geborgenheid' uitbeelden.

De vormgeving is zeer divers, evenals materiaalkeuze in glas, brons en metaal.

Prijsstellingen variëren van klein tot groot, waardoor iedereen een mooi gedenkobject kan aankopen.

Indien u voor een kunstzinnig gedenkobject komt m.b.t. afscheid, kunt u, indien gewenst, bij aankoop ter plekke de as als GRATIS SERVICE in de urn of het symbolische gedenkobject laten verwerken, waardoor u ontzorgd wordt hierin. 

De fijne service wordt door menigeen erg gewaardeerd!

Maakt u hiervoor wel een afspraak, zodat wij rustig de tijd kunnen nemen om dit voor u te verzorgen, als u de kunstzinnige urn direct mee naar huis wilt nemen!

Kunstgalerie, uniek en authentiek in zijn soort!

ARTE DESIGNO is een kunstgalerie die uniek en authentiek is in zijn soort.
 
Qua werkwijze, maar ook het grote kunst aanbod, waarvan merendeels ook geschikt is als 'gewoon' kunstzinnig gedenkobject in de ruimste zin van het woord, met of zonder reservoir.
 
De kunstgalerie met gedenkwinkel werkt dan ook met name op afspraak, 'personal shopping' en dat 6-7 dagen per week. Ook op zondag vanaf 13.00 uur s'middags bent u van harte welkom op afspraak.
 
s'Avonds tot 20.00 uur kunt u doordeweeks ook op afspraak komen en vindt u bij ARTE DESIGNO een luisterend oor en deskundig adviseur.
 
Het veelzijdige en verrassende kunstzinnig aanbod behoeft in de meeste gevallen voor het bepalen van de juiste keuze een goede ondersteuning qua advisering.
 
Wilt u liever zonder afspraak even binnenlopen, ook dat kan. Elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur kunt u komen wanneer u wil.
  

Goede doelgerichte gratis service en interieuradvies

Indien gewenst komen wij bij u thuis voor interieuradvies, mocht u interesse tonen voor aanschaf van meerdere items tegelijk en/of een wat kostbaarder object en u twijfelt of het bij u in huis wel mooi tot zijn recht komt.

Wij bieden u GRATIS of tegen een geringe vergoeding (indien u wat verder weg woont) zelfs de mogelijkheid met het object bij u thuis te komen, zodat u bij een eventuele aankoop een goed gevoel heeft.

Foto's van uw interieur

Ook kunt u met foto’s, maten en kleurstalen van uw interieur naar de winkel komen, zodat wij u, bij aanschaf van items, van het juiste advies kunnen voorzien, uiteraard als een GRATIS doelgerichte service voor u.
OPDAT U DE JUISTE KEUZE MAAKT, waarvan u lang woonplezier heeft.
 

Lilian van Stiphout, voormalig interiordesigner

De drijvende kracht achter galerie winkel ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA is Lilian van Stiphout - van de Kerkhof, eerder werkzaam als zelfstandig interiordesigner in Asten. 
 
De liefde voor het interieurvak, het mooie en functionele wonen, de fascinatie voor schoonheid in objecten en kunsten en zich hierin verdienstelijk te kunnen maken voor de mensen, is haar motivatie geweest, dit nog verder uit te breiden met een galeriewinkel op dat gebied.
 
Om dit vervolgens in een later stadium nog verder toe te passen met kunstzinnige gedenkobjecten voor in huis.
 

Het oude postkantoor in Heythuysen, oud en nieuw herenigd.....

Gesteund door haar man Jan werd een aantal jaren geleden besloten een oud karakteristiek pand dat het verdiende, te renoveren, waarvoor ze wel haar geboorteplaats Asten moest achterlaten.
 
Er werd gekozen voor het eens zo prachtige, oude postkantoor in Heythuysen, om het, na renovatie, vervolgens weer nieuw leven in te blazen met mooie design- en kunstobjecten, die voor eenieder enigszins betaalbaar moesten zijn en daar een fantastische plek te creëren, waar men graag wilde komen.
 

Topcollectie in glaskunst, wandkunst en beeldende kunst 

Inmiddels geniet ARTE DESIGNO steeds grotere naamsbekendheid in Nederland en België mede door specialisaties in glaskunst, wandkunst en beeldende kunst met topcollecties op elk vakgebied. 

'De samenstelling en diversiteit van het grote unieke kunst zinnige aanbod, de overzichtelijke presentatie in de galerie winkel alsmede op de website, het vakbekwame advies hieromtrent alsmede de fijne service en hulpvaardigheid zorgt voor tevreden klanten, die graag weer terugkeren naar Heythuysen en dat vinden we prachtig'. 

 

Uitbreiding met 'ARTE MEMORIA - bijzondere urnen en gedenkobjecten' 

Nu inmiddels bijna 8 jaar geleden (najaar 2015) is een groot gedeelte van de kunst collectie van ARTE DESIGNO ook toepasbaar als kunstzinnig gedenkobject. Deze collectie staat bekend onder de noemer 'ARTE MEMORIA'.

De gedenkcollectie is een prachtige aanvulling op de eerdere kunst collectie van ARTE DESIGNO en is geschikt voor diverse aangelegenheden, niet alleen voor afscheid.

De 'kleurrijke', unieke en bijzondere collectie urnen en gedenkobjecten is zeer onderscheidend te noemen van het aanbod in het algemeen, dat toch nog steeds enigszins sober is.

'Regelmatig was er tenslotte de vraag of we ook mooie kleurrijke glasobjecten met reservoir hadden, die geschikt zouden zijn als gedenkobject of urn, omdat die donkere urn in de hoek van de kamer niet goed aanvoelde en niet paste bij de 'kleurrijke', dierbare persoon, die overleden was. 

Ook vroeg men geregeld kleine gedenkobjecten voor een gedenkplekje in huis.

Gevoelsmatig konden we dit gewoonweg niet negeren en hebben onze kunstenaars bereid gevonden aan de hand van onze ideeën, een unieke collectie te ontwerpen voor volwassenen, kinderen, ook het ongeboren kind alsmede huisdieren. 

Het voelt goed al menigeen inmiddels met onze prachtige gedenkobjecten en urnen in alle maten en prijsklassen een dienst te hebben bewezen, waarbij asverwerking evenzo als gratis service een belangrijke factor is voor velen, die hier dankbaar gebruik van maken'.

 

Een prachtige versmelting van kunst en gedenkkunst onder één dak 

Met de huidige opzet van ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA vindt u een grote, bijzondere collectie onder één dak, waarbij de collecties steeds meer in elkaar overvloeien.

Subliem vormgegeven glasobjecten, waaraan grote symbolische betekenis toegekend kan worden op gebied van "Verbondenheid, liefde en vriendschap' uit de collectie van ARTE DESIGNO kunnen eventueel op een holle natuurstenen sokkel of ledplateau met verlichting en kleine asbestemming geplaatst worden, waardoor deze als een bijzonder en passend gedenkobject of urn kunnen fungeren, afgestemd op persoonlijke situaties.

Naast de bestaande collectie gedenkobjecten en urnen zijn de mogelijkheden legio, waardoor mede de collectie groots en zeer uniek is te noemen. 

Een prachtige versmelting dus van kunst en gedenkkunst onder één dak ... 

 

ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA , ... betekenisvolle plek in 'Heitse' 

 
... Een plek waar men even kan genieten van allemaal mooie dingen ..., 
... een plek waar de beslommeringen van alledag even vergeten worden ..., 
... een plek waar men een mooi item kan kopen voor zichzelf of een relatie ..., 
... een plek waar men graag naar toe gaat ...
... een plek waar men met een goed gevoel weer naar buiten stapt ..., 
... een plek die vreugdevol maakt ..., 
... een plek die beroert ..., soms zelfs ontroert ...,  
... een plek die men hierdoor aanbeveelt aan een ander ...,
... een plek waar wij ons graag verdienstelijk opstellen met service hoog in het vaandel,
... een plek gecreëerd uit liefde voor kunst en de medemens, 
... een plek die men hierdoor nooit meer vergeet ...,
... een betekenisvolle plek voor u ... en voor ons ...!
 
    Wij heten u dus van harte welkom ........!
 • Winnaar 'Kunstgalerie van het jaar - Nederland 2023 / 2024' in the Global Awards 2023 / 2024
 • Kunstgalerie ARTE DESIGNO - de eerste grote ruimte met o.a. glaskunst en exclusieve wandkunst van metaal
 • Arte Designo wint wederom als 'Art Gallery of the Year - Netherlands 2023 /2024'
 • Moderne kunst in glas, metalen wandobjecten en beelden alsook kunstherinneringen bij ARTE DESIGNO
 • Wederom een eervolle bekroning als 'Galerie van het jaar - NL' 2023 / 2024
 • Moderne kunst in een sfeervolle ambiance met ruime keuze uit glasobjecten, wandobjecten en gedenkobjecten
 • Een mooie bekroning 'Galerie van het jaar 2023 - Nederland'
 • Modern glas in abstracte vormgeving, traditioneel handwerk in kristalglas
 • ARTE DESIGNO wint als 'Art Gallery of the Year 2023 - Netherlands' een van de eervolle Benelux Awards
 • Moderne glaskunst in tijdloos design ... ook als mooie kunstherinnering
 • 'Kunstgalerie van het jaar 2023 - Nederland' winnaar van de Benelux Award
 • Moderne kunst met wandkunst en kleurrijke bomen met vogels in glas
 • Moderne mond geblazen glasobjecten in allerlei vormen, kleuren, afmetingen en prijsstellingen
 • De 2e galerie ruimte van ARTE DESIGNO met gedenkkunst in glas en metaal alsook wanddecoratie
 • Veel van onze kleurrijke kunstwerken kunnen ook als kunstherinneringen worden toegepast
 • Wandkunst van metaal en glas van Artisan House en Monika Rubaniuk sieren de wanden van de gang achter ...
 • Exclusieve unieke glasobjecten van Rubaniuk ...
 • Exclusieve glaskunstwerken in diverse glastechnieken van meerdere glaskunstenaars ...
 • Galerie ARTE DESIGNO biedt de grootste collectie kunst voor de wand en beelden van Artisan House ...
 • Verbronsde relatiesculpturen 'Verbondenheid', ook toe te passen als gedenkbeeldjes met tastbare herinnering

Klik foto voor een vergroting