• Aanzicht voorgevel galerie/kunstwinkel ARTE DESIGNO Dorpstraat 98a te Heythuysen

Klik foto voor een vergroting

ARTE DESIGNO   House of Interiordesign

Het bijzondere en sfeervolle “woonhuys” ARTE DESIGNO House of Interiordesign, gevestigd in het karakteristieke oude postkantoor in het prachtige vriendelijke dorp Heythuysen, middelpunt van de groene Gemeente Leudal met een verrassend groot winkelbestand, van oudsher bekend als “Klein Paries” (klein Parijs), mede door vele authentieke panden, betekent Huis van Interieurdesign.
 
 

"ARTE"  = Kunstzinnig

“ARTE” staat voor het zeer verrassend, veelzijdig en kunstzinnig aanbod aan interieur objecten en -accessoires in moderne en tijdloze vormgeving, een prachtige, zorgvuldig samengestelde collectie voor jong en oud, voor elke beurs in diverse interieurstijlen, ……net even wat anders.
 
 
Inmiddels bijna 9 jaar (sinds 3 sept. 2009) aanwezig in Heythuysen, heeft ARTE DESIGNO zich ontwikkeld tot een galeriewinkel op hoog niveau op gebied van glaskunst, wandobjecten en relatiesculpturen, met een groot(s) zeer gevarieerd aanbod, waarvoor menigeen graag een behoorlijke reis over heeft van Amsterdam tot Maastricht, van Groningen tot Antwerpen en Brussel.
 
Met name het weekend met elke zondag open wordt erg gewaardeerd door de bezoeker, die altijd wel een keuze naar wens kan maken in de erg sfeervolle ambiance, waar men zich al snel 'thuis' voelt onder het genot van een kopje koffie of thee.
 
 

"DESIGNO" = ontwerp/design

“DESIGNO” wat letterlijk betekent “van de tekentafel” staat voor het design, het idee van de ontwerper achter de kunstzinnige objecten, die het heeft weten te vertalen naar de werkelijkheid. Het staat eveneens voor de expertise op het gebied van binnenhuisarchitectuur & interieurvormgeving, (verkoop-)styling en kleuradvies, met inmiddels een schat aan ervaring en inlevingsvermogen m.b.t. uw woonvisie, anders gezegd, IN ELKE INTERIEURSTIJL DIE BIJ U PAST!
 
 

Uniek in zijn soort

ARTE DESIGNO is uniek in zijn soort, mede voor kleine interieurproblemen en ook avonds eventueel op afspraak een luisterend oor en deskundig adviseur, zeer verrassend en veelzijdig qua product en advisering.
 
Ons motto: “Iedereen heeft recht op woongenot”.
 
 

Goede doelgerichte gratis service en interieuradvies

Indien gewenst komen wij bij u thuis voor interieuradvies, mocht u interesse tonen voor aanschaf van meerdere items tegelijk en/of een wat kostbaarder object en u twijfelt of het bij u in huis wel mooi tot zijn recht komt. Wij bieden u GRATIS of tegen een geringe vergoeding (indien u wat verder weg woont) zelfs de mogelijkheid met het object bij u thuis te komen, zodat u bij een eventuele aankoop een goed gevoel heeft.

 

Foto's van uw interieur

Ook kunt u met foto’s van uw interieur naar de winkel komen, zodat wij u, bij aanschaf van items, van het juiste advies kunnen voorzien, uiteraard als een GRATIS doelgerichte service voor u, DAT U DE JUISTE KEUZE MAAKT, waarvan u lang woonplezier heeft.
 
 

Lilian van Stiphout, voormalig binnenhuisarchitecte

De drijvende kracht achter ARTE DESIGNO House of Interiordesign is Lilian van Stiphout, eerder werkzaam als zelfstandig interieurontwerper / binnenhuisarchitecte in Asten. De liefde voor het interieurvak, het mooie en functionele wonen, de fascinatie voor schoonheid in objecten en kunsten en zich hierin verdienstelijk te kunnen maken voor de mensen, is haar motivatie geweest, dit nog verder uit te breiden met een galeriewinkel op dat gebied.
 
 

Het oude postkantoor in Heythuysen, oud en nieuw herenigd.....

Gesteund door haar man Jan werd een aantal jaren geleden besloten een oud karakteristiek pand dat het verdiende, te renoveren, waarvoor ze wel haar geboorteplaats moest achterlaten, in dit geval het oude postkantoor in Heythuysen, om het vervolgens nieuw leven in te blazen met mooie design- en kunstobjecten, maar wel voor eenieder betaalbaar en hier een fantastische plek te creëren.
 

Topcollectie in glaskunst, wandobjecten en beeldende kunst 

Inmiddels geniet ARTE DESIGNO steeds grotere naamsbekendheid in Nederland en België mede door specialisaties in glaskunst, wandobjecten en beeldende kunst met topcollecties op elk vakgebied. 

'De samenstelling en diversiteit van het grote unieke kunstzinnige aanbod, de overzichtelijke presentatie in de galeriewinkel alsmede op de website, het vakbekwame advies hieromtrent alsmede de fijne service en hulpvaardigheid zorgt voor tevreden klanten, die graag weer terugkeren naar Heythuysen en dat vinden we prachtig'. 

 

Uitbreiding met bijzondere, unieke gedenkcollectie 'ARTE MEMORIA'

Nu inmiddels bijna 3 jaar geleden (najaar 2015) is een groot gedeelte van het winkelvloeroppervlak in gebruik genomen voor de nieuwe gedenkafdeling 'ARTE MEMORIA' , een prachtige aanvulling op de collectie van ARTE DESIGNO.

De kunstzinnige, 'kleurrijke' en unieke gedenkcollectie is zeer onderscheidend te noemen van het aanbod in het algemeen, dat toch enigszins sober is.

'Regelmatig was er tenslotte de vraag of we ook mooie kleurrijke glasobjecten met reservoir hadden, die geschikt zouden zijn als gedenkobject of urn, omdat die donkere urn in de hoek van de kamer niet goed aanvoelde en niet paste bij de 'kleurrijke', dierbare persoon, die overleden was. 

Ook vroeg men geregeld kleine gedenkobjecten voor een gedenkplekje in huis.

Gevoelsmatig konden we dit gewoonweg niet negeren en hebben onze kunstenaars bereid gevonden aan de hand van onze ideeën, een unieke collectie te ontwerpen voor volwassenen, kinderen, ook het ongeboren kind alsmede huisdieren. 

Het voelt goed al menigeen inmiddels met onze prachtige gedenkobjecten en urnen in alle maten en prijsklassen een dienst te hebben bewezen, waarbij asverwerking evenzo als gratis service een belangrijke factor is voor velen, die hier dankbaar gebruik van maken'.

 

Een prachtige versmelting van kunst en gedenkkunst onder één dak 

Met de huidige opzet van ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA vindt u een grootse, bijzondere collectie onder één dak, waarbij de collecties steeds meer in elkaar overvloeien.

Subliem vormgegeven glasobjecten, waaraan grote symbolische betekenis toegekend kan worden op gebied van verbondenheid, liefde en vriendschap uit de collectie van ARTE DESIGNO kunnen, als gratis service, op een holle natuurstenen sokkel geplaatst worden, waardoor deze als een bijzonder en passend gedenkobject of urn kunnen fungeren, afgestemd op persoonlijke situaties.

Naast de grote bestaande gedenkcollectie, met evenzo individuele wensen, zijn de mogelijkheden legio, waardoor mede de collectie groots en zeer uniek is te noemen. 

Een prachtige versmelting dus van kunst en gedenkkunst onder één dak ... 

 

ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA , ... betekenisvolle plek in 'Heitse' 

 
... Een plek waar men even kan genieten van allemaal mooie dingen ..., 
... een plek waar de beslommeringen van alledag even vergeten worden ..., 
... een plek waar men een mooi item kan kopen voor zichzelf of een relatie ..., 
... een plek waar men graag naar toe gaat ...
... een plek waar men met een goed gevoel weer naar buiten stapt ..., 
... een plek die vreugdevol maakt ..., 
... een plek die beroert ..., soms zelfs ontroert ...,  
... een plek die men hierdoor aanbeveelt aan een ander ...,
... een plek waar wij ons graag verdienstelijk opstellen met service hoog in het vaandel,
... een plek gecreëerd uit liefde voor kunst en de medemens, 
... een plek die men hierdoor nooit meer vergeet ...,
... een betekenisvolle plek voor u ... en voor ons ...!
 
    Wij heten u dus van harte welkom ........!
 

 

  • ARTE DESIGNO's voorste galeriegedeelte met glaskunst (mondgeblazen glasobjecten) en metalen wandobjecten


  • ARTE DESIGNO - glasheldere close-up van elk glasobject, met verlichting erachter ...
  • ARTE DESIGNO - close-up van de glasheldere presentatie van de glaskunst

  • ARTE DESIGNO - gedeelte van vitrinekast met glazen dierfiguren en boompjes
  • ARTE DESIGNO's middelste galeriegedeelte met glaskunst, sculpturen en wandobjecten van metaal
  • ARTE MEMORIA met grote en kleine glazen (duo-)urnen alsook mini urnen van glas  • ARTE MEMORIA met glazen urnen, mini (duo-)urnen en metalen wandobjecten
  • ARTE MEMORIA met (duo-)urnen, kleine urnen en mini urnen van glas en brons en wandobjecten

Klik foto voor een vergroting