Klik op foto voor informatie
  • Glaskunst - exclusief modern glas schilderij - Karbownik - BxH 60x80 cm € 549,-
  • Moderne kunst voor wand 'Saamhorigheid, voor een kleurrijke wereld' - BxH 40x45 cm € 289,-
  • Kunst voor wand in uniek, modern design 'Saamhorigheid, verbondenheid' - BxH 80x60 cm € 549,-
  • Unieke kunstwerken in glas 'Danseressen, vrouwen' als 2-luik - Katarzyna Karbownik - HxB 80x70 cm € 698,-
  • Glaskunstenares Katarzyna Karbownik met een van haar prachtige werken ...

Klik foto voor een vergroting

 

Unieke glasobjecten 'Verbondenheid, saamhorigheid, geborgenheid'

In samenwerking met Katarzyna Karbownik, Pools glaskunstenares, hebben we een prachtige lijn ontwikkeld aan unieke glasobjecten met betrekking tot Verbondenheid, saamhorigheid en geborgenheid'. 

Abstracte kunstobjecten in gekleurd glas, waarbij de vormgeving van de afbeelding alleszeggend is. Primair kleurgebruik wordt afgewisseld met secundaire kleuren, waardoor er een mooi contrast ontstaat in de collectie glasschilderijen. Hierdoor hopen we aan ieders behoeften te kunnen voorzien.

Extra dimensie van het glas in licht

Een extra dimensie van het glas ontstaat in het licht, d.w.z. daglicht of kunstlicht geplaatst achter het glasobject. Door de extra bewerkingen met gravures ontstaat een geheel ander beeld van het kunstobject, veroorzaakt door het licht wat er door heen stroomt. Opeens worden zaken zichtbaar en duidelijk, die eerder totaal niet zichtbaar waren. Door deze extra bewerkingen in het glas ontstaan bijzonder vormgegeven glaskunstwerken.

Staande kunstobjecten op voetjes of hangend als wandobjecten

De glasobjecten zijn zó gemaakt dat ze op marmeren voetjes kunnen staan, maar ook als wandobject aangekocht kunnen worden met een wandophangsysteem. De prijzen blijven hetzelfde, waar u ook voor kiest!  

Moderne kunst in glas

De moderne kleurige kunst in glas staat voor 'Verbondenheid, saamhorigheid en geborgenheid' tussen 2 of meerdere personen. De glasobjecten zijn verkrijgbaar in meerdere maatvoeringen, van klein tot groot en de meeste items zijn zowel geschikt als staand object alsook voor hangend, tegen de wand.

Katarzyna Karbownik, gerenommeerde glaskunstenares uit Polen

Katarzyna Karbownik, geboren in 1973, behoort tot de generatie jonge glaskunstenaars, die geheel op eigenzinnige wijze grensverleggend te werk gaan en al vechtend met de glazen materie hun eigen weg bewandelen in de wereld van de glaskunst. De materie die soms doorzichtig en fascinerend is, maar soms ook troebel en kwaadaardig. 

Onderscheiding op Kunstacademie

De gedreven glaskunstenares heeft in 1998 haar studie afgerond aan de Kunstacademie van Wroclaw met een onderscheiding wegens haar onderscheidende werk.

Glasfusing techniek met gravures

Katarzyna Karbownik is tijdens afstudeerprojecten zelfs al meerdere malen onderscheiden door haar kundige werk en eigen ontwikkelde technieken.
 
Ze gebruikt naast een mooie glasfusing techniek ook een eigen tekentechniek en krastechniek.
Op deze wijze verkrijgt ze het mooie effect van een in glas gesmolten tekening, hetgeen een extra dimensie vormt in al haar werken.

Mode-ontwikkeling op fascinerende wijze in glas

Alhoewel ze vroeger in de ban was van het graveren en het beeldhouwen, heeft het fusing glas haar grote interesse gewekt. Haar passie legt ze dan ook in haar werken die, gezien haar fascinatie voor mode en de ontwikkeling daarvan, variëren van jurken tot tassen.

Gravures in weelderige fantasiedessins

De glazen jurken en corseletten van Katarzyna Karbownik zijn voorzien van weelderige fantasiedessins. Grappig zijn de gegraveerde handjes, bescheiden gevouwen voor de buik, alsof ze een bedeesde indruk wil geven van de denkbeeldige draagster.

Architectuur, op eigen wijze 'gevangen' in glaskunst

Maar ook past ze architectuur toe in haar kleurrijke flatgebouwen en leuke huisjes van glas, die met gravures en dieptewerking in kleine details belangstelling wekken van menigeen. 

Inmiddels heeft ze al vele exposities op haar naam staan in onder andere haar thuisland Polen, Duitsland en Italië.