Klik op foto voor informatie
  • Exclusief abstract glaskunstwerk voor wand 'danseres' - Karbownik - BxH 60x80 cm € 549,- nu  € 469,-
  • Kunst - abstract kleurrijk glas schilderij 'Samen, saamhorigheid' - BxH 80x60 cm € 549,- nu € 469,-
  • Unieke glas schilderijen 'Danseressen, vrouwen' als 2-luik - HxB 80x70 cm € 698,- nu € 548,-

Klik foto voor een vergroting

 

Grote, unieke en kleurige wandobjecten van modern glas

Exclusieve wandkunst uit Polen, met grote unieke kleurige wandobjecten in modern glas van Katarzyna Karbownik, siert o.a. de wanden in onze galeriewinkel. In samenwerking met ons creëerde de glaskunstenares de mooiste glasschilderijen met thema's voor het leven 'Verbondenheid, vreugde en geborgenheid'. 

Ambachtelijke wandkunst in unieke glasfusing techniek

Katarzyna Karbownik experimenteert graag met de glasfusing techniek en gebruikt daarvoor verschillende materialen zoals glasverf en glas emaille. De glas emaille in poedervorm wordt eerst gevijzeld tot een homogene massa en vervolgens met water verdund. Deze massa wordt gebruikt om mee te schilderen vergelijkbaar met de aquareltechniek.

Bijzondere glaskunstwerken met licht doorlatende gravures

De kleuren worden op het glas verspreid door de glasplaat te bewegen, zodat de kleuren in elkaar gaan vloeien. Op deze gekleurde glasplaat wordt de glasfrit gestrooid en daarop een tweede glasplaat gelegd. Deze twee glasplaten worden in de oven samengesmolten. Deze manier van werken is een volledig handmatig en bewerkelijk proces.

Katarzyna maakt ook gebruik van een eigen tekentechniek en krastechniek, waardoor de meest bijzondere glaskunstwerken tot stand worden gebracht.

Moderne wandkunst met verrassingseffecten

De glasfusing techniek in combinatie met relevante gravures in het glas betekenen in voldoende licht prachtige meerwaarde voor het kunstwerk. 

Door daglicht of voldoende kunstlicht komen zaken aan het licht, die zonder licht niet opvallen. Het kunstobject krijgt direct een andere wending, een extra betekenis op gebied van 'Verbondenheid', hetgeen de glasobjecten speciaal en bijzonder maakt.

Wandobject of staand glasobject, u kiest ...

De meeste wandobjecten zijn niet zo groot, waardoor deze ook staand geplaatst zouden kunnen worden. Dit kunt u zien op de pagina's van Katarzyna Karbownik onder 'glaskunst'. U kunt kiezen ... 

Meer wetenswaardigheden over de glaskunstenares

Meer informatie over glaskunstenares Katarzyna Karbownik vindt u op de andere pagina's onder 'wandobjecten' en onder 'glaskunst' van deze website.