Klik op foto voor informatie
  • Glas - object 'Geborgenheid' man/vrouw - Staniszewski - H55xB23xD10 cm € 359,- nu € 249,- (verkocht)
  • Unieke glaskunst in gedempte warme kleuren die geschikt zijn voor het moderne en het klassieke interieur
  • Glaskunst 'I'll stand by you, catching you if you'ld fall' - Staniszewski - HxB 40x25 cm € 269,- nu € 149,- (verkocht)
  • Poolse glaskunst, met mooie symboliek, staand voor 'Saamhorigheid, geborgenheid', in warme pasteltinten

Klik foto voor een vergroting

 

Unieke en bijzondere glaskunst op gebied van 'Verbondenheid'

De unieke glaskunstwerken op gebied van 'Verbondenheid, saamhorigheid en geborgenheid' die gerenommeerd Pools glaskunstenaar Grzegorz Staniszewski speciaal voor ons in opdracht maakt, getuigen van grote klasse in vormgeving en kleurgebruik. 

Liefde voor verloren beschavingen en mystiek 

Ook in deze bijzondere glassculpturen, die onderlinge relaties uitbeelden, is zijn liefde voor verloren beschavingen en mystiek duidelijk zichtbaar in het prachtige kleurenpalet met 'oude' bruinachtige tinten afgewisseld met zachte 'oude' pasteltinten waardoor kleurcontrasten eindresultaten bewerkstelligen die fantastisch zijn. 

Mede door de kunstzinnige vormgeving ontstaat er een hoogwaardig schouwspel waar menigeen beslist van onder de indruk is. 

Glaskunstenaar Grzegorz Staniszewski

Glaskunstenaar Grzegorz Staniszewski, geboren in 1966, volgde zijn opleiding glaskunst en schilderkunst aan de Kunstacademie in Wroclaw.

Specialisatie van deze kunstenaar is het gieten van hete glasmassa in nat zand. Daardoor krijgt het glaswerk een vormloos, reliëf oppervlakte.

Kenmerkend voor eerdere glaskunstwerken

In die werken van Staniszewski zien we aan de ene kant optimisme en levensenergie, maar van de andere kant ook erg serieuze overpeinzingen over de geschiedenis van de mensheid.

De vloeibare glasmassa fascineert hem als een scheppingsmysterie en toont zijn expressiviteit en zijn geduld. Het primitief ogende werk is zowel in particulier als in publiek bezit.

Nieuwe vormgeving in moderne glassculpturen

Bij ons vindt u echter glassculpturen van een totaal andere kant van Staniszewski. Maar zijn fascinatie voor oude culturen zijn echter ook hierin terug te vinden.