Klik op foto voor informatie
  • Glaskunstenares Monika Rubaniuk met een van haar imposante werken ...
  • Modern uniek kunstwerk van glas /metaal - vleugel / vogel in vlucht - M. Rubaniuk BxDxH 50x24x24 cm € 599,-
  • Modern Art Glass & Design - abstracte bijzondere glaskunst met reservoir in metalen koperkleurige voet ...
  • Glaskunst - uniek, bijzonder en kleurig design 'Geborgenheid' - M. Rubaniuk - BxHxD 28x21x17 cm € 459,-
  • Glas, kunst & design komt allemaal samen in deze zware schaal - Rubaniuk - LxBxD 49x34x7 cm € 359,-
  • Prachtig glaskunstwerk in de vormgeving van schaal met warme kleuren, die uitstralen op het oppervlak ...
  • Moderne kunst in uniek zwaar glas ... op een donker oppervlak komt de dikte en dieptewerking mooi uit ...
  • Glaskunstwerk in de vorm van een grillige schaal, die prachtig is op een lichte én donkere ondergrond ...

Klik foto voor een vergroting

MONIKA RUBANIUK - gerenommeerde glaskunstenares uit Polen

 

Monika Rubaniuk, geboren in het jaar 1972, getalenteerd, gepassioneerd en inmiddels gerenommeerd glaskunstenares uit Polen, maakt prachtige glasobjecten in fusing glas, waarbij de combinatie van glaskunst en schilderkunst duidelijk tot uiting komt.

Glaskunst met verfijnde en smaakvolle indruk

Haar glaswerken kenmerken zich merendeels door een figuratief gedeelte en een gedeelte waarin vorm en kleur de boventoon voeren. Deze samenstelling zorgt voor een verfijnd en smaakvol geheel.

Soms combineert ze glas met andere materialen zoals oud grillig gevormd hout of keramiek, materialen die veelal als basissokkel worden verwerkt in een kunstwerk, waarop een glasobject wordt aangebracht, waarmee ze evenzo verrassende resultaten neerzet.

Gedurende de tijd zijn Monika's werken steeds aan veranderingen onderhavig, afhankelijk van haar eigen ontwikkeling en ervaring alsmede het steeds veranderende modebeeld.

Glascreaties op de grens van design en beeldhouwkunst

Haar ambitie is mooie voorwerpen creëren op de grens van design en beeldhouwkunst en mensen te raken met haar werken.

De glasobjecten op de foto's hierboven zijn bijzonder en erg mooi vormgegeven, waarbij de combinatie van grilligheid en verfijnd voor een imposant eindresultaat zorgt.

De glanzende buitenzijde is glad, terwijl de grillige, mattere binnenzijde doet denken aan een ruwe bergkloof, waar de zon op schijnt.

Aan elke zijde zijn de bijzondere kunstobjecten weer helemaal anders, waardoor je op ontdekkingstocht kan en elke keer weer iets nieuws ontdekt, wat intrigererend is. De sokkels van de glasobjecten zijn echter geheel strak uitgevoerd, in neutraal helder glas. Hierdoor gaat alle aandacht volledig uit naar het kunstobject, wat er op staat.

Emoties in glas 'Verbondenheid, saamhorigheid, geborgenheid, vrijheid'

De glaswerken zijn bijzonder omdat ze emoties op abstracte wijze uitbeelden in de vorm. Hierbij rekening houdend met kleurgebruik en andere zaken die kunnen beroeren of ontroeren, hetgeen voor eenieder weer persoonlijk is. Stuk voor stuk prachtige kunstobjecten die tijden kunnen doorstaan en indrukwekkend blijven.

Geliefd en succesvol in meerdere landen

Monika Rubaniuk maakt een geliefde indruk als glaskunstenares en is erg succesvol met haar werken in glaskunst. Inmiddels heeft ze exposities op haar naam staan in Polen, Rusland, Zweden, Italië, Duitsland en Nederland.