• Prachtig, uniek, dubbelzijdig glasobject 'Geborgenheid' op glazen voet - Rubaniuk - 32x33x10 cm € 479,- (verkocht)
  • Aan elke zijde weer een geheel andere optiek en anders van kleur ... , een bovenal fascinerend kunstwerk
  • Een exclusief glasobject in bijzondere vormgeving, met mooie symboliek voor 'Geborgenheid' ...
  • Exclusieve glaskunst ..., de andere gladde buitenzijde ..., ook prachtig uitgevoerd - 32x33x10 cm € 479,- (verkocht)
  • Prachtig handgemaakt glaskunstwerk 'Geborgenheid' - Rubaniuk - HxBxD 38x25x10 cm € 479,- (verkocht)
  • Mooi, kleurrijk glas ..., glad aan de buitenzijde, grillig en mat aan de binnenzijde en hierdoor erg fascinerend
  • Mooi, uniek glas ..., ware kunst laat zich onderscheiden in vormgeving, techniek en harmonieus kleurgebruik
  • Een verrassend inkijkje aan kopse zijde ..., omsloten geheel 'Geborgenheid in de grilligheid van het bestaan'
  • Glaskunstenares Monika Rubaniuk met een van haar imposante werken ...

Klik foto voor een vergroting

MONIKA RUBANIUK - gerenommeerde glaskunstenares uit Polen

 

Monika Rubaniuk, geboren in het jaar 1972, getalenteerd, gepassioneerd en inmiddels gerenommeerd glaskunstenares uit Polen, maakt prachtige glasobjecten in fusing glas, waarbij de combinatie van glaskunst en schilderkunst duidelijk tot uiting komt.

Glaskunst met verfijnde en smaakvolle indruk

Haar glaswerken kenmerken zich merendeels door een figuratief gedeelte en een gedeelte waarin vorm en kleur de boventoon voeren. Deze samenstelling zorgt voor een verfijnd en smaakvol geheel.

Soms combineert ze glas met andere materialen zoals oud grillig gevormd hout of keramiek, materialen die veelal als basissokkel worden verwerkt in een kunstwerk, waarop een glasobject wordt aangebracht, waarmee ze evenzo verrassende resultaten neerzet.

Gedurende de tijd zijn Monika's werken steeds aan veranderingen onderhavig, afhankelijk van haar eigen ontwikkeling en ervaring alsmede het steeds veranderende modebeeld.

Glascreaties op de grens van design en beeldhouwkunst

Haar ambitie is mooie voorwerpen creëren op de grens van design en beeldhouwkunst en mensen te raken met haar werken.

De glasobjecten op de foto's hierboven zijn bijzonder en erg mooi vormgegeven, waarbij de combinatie van grilligheid en verfijnd voor een imposant eindresultaat zorgt.

De gladde, enigszins strakke, glanzende buitenzijde bevat deels enkele verfijnde gravures relaterend naar de natuur, terwijl de grillige, mattere binnenzijde met prachtig kleurgebruik doet denken aan een ruwe bergkloof, waar de zon op schijnt.

Aan elke zijde zijn de bijzondere kunstobjecten, van zwaar fusing glas, weer helemaal anders, waardoor je op ontdekkingstocht kan en elke keer weer iets nieuws ontdekt, wat intrigererend is. De sokkels van de glasobjecten zijn echter geheel strak uitgevoerd, in neutraal helder glas. Hierdoor gaat alle aandacht volledig uit naar het kunstobject, wat er op staat.

Dieren, huisdieren zoals honden en katten, zijn evenzo een geliefd thema in glas bij Monika, net zoals de natuur met vogels, vlinders, bomen en bloemen.

Indrukwekkende grote, glazen hangobjecten

Erg indrukwekkend zijn haar grote hangobjecten en glazen mobiles, opgebouwd uit dunne glasplaatjes, die op kunstzinnige wijze met elkaar verbonden worden.

Unieke bijzondere collectie levensbomen van glas

Onze galeriecollectie bevat bijzondere levensbomen ofwel gedenkbomen van glas met vogels en vlinders, die symbolisch staan voor familiesituaties.

Hierbij zou u de vogels kunnen interpreteren als de huidige familieleden ..., de vlinders kunnen zien als diegene die inmiddels zijn overleden.

Op de takken van de lieflijke levensboom komen vogels en vlinders tesamen, verenigd voor altijd, waardoor de boom een prachtige gedenkboom wordt.

Indien gewenst bieden we de mogelijkheid de bomen op marmeren sokkels te plaatsen met klein reservoir dat bijv. ook als asreservoir kan fungeren.

Geliefd en succesvol in meerdere landen

Monika Rubaniuk maakt een geliefde indruk als glaskunstenares en is erg succesvol met haar werken in glaskunst. Inmiddels heeft ze exposities op haar naam staan in Polen, Rusland, Zweden, Italië, Duitsland en Nederland.